> Taubesällskapet

logga


 
Datum Evenemang Arrangör  

2018

     
18 apr

En Teaterkonsert Av Cederholm/Bjerkø, Uppsala Stadsteater

 
8 maj

Med Taubes visor - till Landsort på ön Öja

 
  **********    

Datum

Evenemang

Upp

2018    

18 apr

En Teaterkonsert Av Cederholm/Bjerkø, Uppsala Stadsteater ^
   
 

Upplev Evert Taubes största hits som du aldrig gjort förut! Taubes klassiska visor tolkas musikaliskt, dramatiskt och visuellt av fem sångare och fyra musiker.

Låtar som Så länge skutan kan gå, Flickan i Havanna, Byssan lull och Sjösala vals iscensätts för att ge visornas karaktärer nytt liv fyllda av humor, passion och allvar.

Föreställningen är framtagen i samarbete med Västmanlands Teater. För manus och regi står Nikolaj Cederholm – upphovsmakaren till bland annat den unika teaterkonserten Come Together som samlade över hundratusen besökare på Europaturné år 2014. Nu är han tillbaka med Taube Today, en praktfull show och musikupplevelse.

Stora Scenen Premiär: 18 april 2018
Manus & Regi: Nikolaj Cederholm Musikarrangemang: Kåre Bjerkø
Scenografi: Kim Witzel Kostym: Line Bech
Kapellmästare: Carina E Nilsson
Medverkande: Rigmor Bådal, Niklas Hjulström, Barbro Lindkvist, Rebecca Meiselbach, Aksel Morisse, Carina E Nilsson, Kayode Shekoni, Josef Törner mfl

 
 

Läs mer, klicka:  

 
  **********  

8 maj

Med Taubes visor- till Landsort på ön Öja

 
 


Lansort Öja

 
  Följ med på denna resa till Landsort och ta del av Evert Taubes värld på en av skärgårdens pärlor - Landsort som ligger på ön Öja. Evert växte själv upp på fyrön Vinga utanför Göteborg.
Här finns Sveriges äldsta fyr från 1689 och är statligt byggnadsminne sedan 1935. Det var holländaren och köpmannen Johan van der Hagen, som fick en befallning av kungen, att en stenfyr skulle byggas eftersom den gamla fyrbåken av trä hade brunnit ner.
Vi reser med buss från Stockholm till Ankarudden. Vidare tar vi båten över till Öja och Landsort. Vi upplever den säregna naturen, floran, faunan och den pittoreska byn med sin speciella lotsbebyggelse, med anor från 1500-talet. Ön har härliga badklippor och en välbesökt fågelplats.
Vi börjar med kaffe och bulle. Vår krögare blir vår guide som visar oss fyren och ön innan vi serveras en god lunch i Svedtiljas restaurang. I det vackra kapellet framför Monika Lilja ett sångspel om Evert Taube, ”Så länge skutan kan gå” innan vi så småningom reser tillbaka mot Stockholm
PRIS: 850 KR AVRESA: 8 MAJ 2018
FRÅN: Cityterminalen KL: 08:15 Åter Stockholm ca kl 18:00
I PRISET INGÅR
• Bussresa
• Båtresa
• Förmiddagskaffe med bulle
• Guidning av fyren och ön
• Lunch
• Sångspel Evert Taube i våra hjärtan av och med Monika Lilja i kapellet
TIDER FRÅN: Cityterminalen KL: 08:15 Åter Stockholm ca kl 18:00
Arrangör: Viatour 08-739 32 00
 
  **********  
     
     
     
     
     
     

2018-04-17

 

  Andra arrangemang
 med Taubetema