logga


Årsmötet 2020 flyttat till 7 september kl 18:00,
samt Dagskryssning med Rosella 10 maj och 
Skärgårdsmässan 29-31 maj inställda.

En bild från årsmötet 2012

Viktigt meddelande!
Taubesällskapets årsmöte den 20 april har styrelsen beslutat ställa in på grund av coronasmittan. Ny dag är måndagen den 7 september. Lokalen den samma: Börssalen, Källargränd 4, Gamla Stan, Stockholm. Vi kommer in 17.30. Årsmötet börjar 18.00. Kallelse ochförslag till dagordning kommer i nästa medlemsbrev.

Nu har vi också fått information om att vår vårresa med Vikingline den 10 maj dessvärre har ställts in liksom Skärgårdsmässan den 29 maj.

****************

Bästa Taube-vänner!

Optimismen i Evert Taubes visor behövs nu mer än någonsin. Att som Rönnerdahl skutta med ett skratt ur sin säng, att njuta då vindarna somnar i båtarnas segel på Baggensfjärden, att köpa bröd av glade bagarens hustru och att hoppas på att möta Maj på Malö eller handelsman Flink ger livet mening. Allt i fantasin, men ändå. Nu står jag i stället surrad till rors – precis som alla andra i Sverige och världen. Vi i Taubesällskapet har naturligtvis rättat oss efter de försiktighetsåtgärder och de beslut som fattats.

Vårt årsmöte den 20 april ställer vi därför in. Nytt datum blir den 7 september. Lokalen den samma, den vackra Börssalen i Gamla Stan. Du får en ny kallelse med förslag till dagordning enligt stadgarna. Titta på vår hemsida och i nästa medlemsbrev. Samma sak med Taubeseglingen i Medelhavet. Inställd. Om resan med Vikingline i maj blir av är osäkert. Titta på vår och Vikinglines hemsida.

Jag är surrad till rors som Stranne i Balladen om briggen ”Blue Bird” av Hull, men är övertygad om att vi inte kommer att förlisa. Vi kommer att skutta och valsa tillsammans igen.

Med de innerligaste Taube-hälsningar
Karl-Gunnar

****************

Kalender

2020

10 maj Dagskryssning med Rosella
29-31 maj Skärgårdsmässan, Djurgården
7 sep Årsmöte 2020 i Börshuset
20-21 sep Kryssning med Cinderella


Foto: Jacob Forsell

Evert Taube föddes i Göteborg den 12 mars 1890 och tillbringade sina första år på Vinga i Göteborgs skärgård. Flyttade senare till Stockholm där han avled den 31 januari 1976. Familjegrav på Maria kyrkogård, Södermalm, Stockholm.

Taubesällskapet
Gotlandsgatan 44
116 65 Stockholm
Telefon till kansliet: 08-605 89 20 (telefonsvarare) Pg nr:
25 28-8

- Är du medlem och har  ny e-post, eller ändrad, skicka in den så får du våra Nyhetsbrev!

Läs Medlemsbrev nr 1 2020

 
 
Julfest på Oddfellow Öppen scen Kristinehov

Presentation av boken 'Konstnären Evert Taube'  Dygnskryssning med Cinderella

*******