loggaKörens uppträder i Haninge Kulturhus 18 nov 2017

Kommande evenemang 2018:
18 aug Taubedagen på Skansen  
22 aug Farsta Gård  

Taubekören är en blandad kör som arbetar för att sprida Evert Taubes fantastiska texter och melodier och som vill verka för att den svenska vis­skatten ska fortleva hos kommande generationer.

Taubekören bildades 1996 på initiativ av Sonia Dolke i nära samarbete med Sällskapet Astri & Evert Taubes vänner. Vännernas ordförande Harry Fahl­ström var en företagsam person, som bl.a. ordnade konserter i Konserthuset och Globen. Han stod också bakom insamlingen av pengar till den staty, som nu står på Evert Taubes Terrass på Riddarholmen.

Vännerna bildade en fond där medlen bestod av pengar, som inkommit via konserter, insamlingar och donationer, med syfte att skapa ett Taubehus. Under en övergångsperiod förvaltades fonden av Taubekören, som fortsatte som egen förening när Vännerna år 2004 gick ihop med Evert Taube-sällskapet till det nya Taubesällskapet. Fonden överfördes till Taubesällskapet när Taubekören år 2010 gick samman med Taubesällskapet. Kören är fr.o.m. oktober 2014 en fristående förening
med ett nära samarbete med Taubesällskapet.

Kören har i sin verksamhet särskilt slagit vakt om de folkliga traditionerna från Vännerna, t.ex. med framträdanden vid folkfester, körresor och allsångskvällar. Kören engageras i många olika sammanhang och
har bl.a. uppträtt på Riddarholmsterrassen, Klockargården i Huddinge, Tällberg/Dalarna, Skärgårdsmässan, Millesgården, Skansen på Taubedagen. År 2011 gav kören ut sin första CD ”Dansa min vän och sjung”. År 2013 liksom året innan gjorde kören en publikmässigt mycket uppskattad turné på Västkusten. Kören ger också konserter i egen regi. Med ”Den gyllene noten” vill man värna den svenska visan.

Kaya Ålander efterträdde hösten 2013 Linnéa Sallay som körledare. Kören sjunger både Linnéas, Kayas och andras arrangemang av i första hand Evert Taubes men även av andra tonsättares musik.

Vill du engagera oss?
Vi vill gärna att alla ska vara med när det är konsert. Har ni inte plats
att ta emot oss alla, drygt 60 medlemmar,
så kan vi ställa upp med en reducerad kör!

Taubekören får nu flera förfrågningar om framträdanden. Därför behöver vi förstärka med flera basar och tenorer. Vi ser det som önskvärt med en viss körvana, men det är dock inget krav. Kontakta gärna ordföranden Lars Bredlöv.

Ordförande Lars Bredlöv
Tel. 070-790 54 15

Kontakta Taubekören: 

 


Dansa min vän och sjung!

Så heter den skiva som Taubekören spelade in i april 2011
under ledning av Linnéa Sallay.

Rolf Bergström (dragspel) ackompanjerar kören tillsammans med Kjell Isberg (elbas) och Jan Bumba Lindqvist (kontrabas). Sångsolister är Tomas Edström och körledaren, operasångerskan Linnéa Sallay.

Kära Taubeälskare, varmt välkommen att dela körens stora glädje och gemenskap kring Evert Taube och hans underbara musikpoesi! 

Vill du köpa skivan, som kostar 100 kr + porto,
 kontakta då ordförande Lars Bredlöv, 

Tel. 070-790 54 15 / E-post

2018-05-26
 

  Taubekören

 

Kaya Ålander,  ledare för kören

 

Skärgårdsmässan 26 maj

Haninge Kulturhus 18 nov

 

Taube-kryssning med Cinderella

 

Taubedagen på Skansen 19 aug 2017

 

Skärgårdsmässan på Djurgården 27 maj

 

Taubekören i S:t Maria Magdalena kyrka 12 mars

 

ABF Huddinge 30 okt

 

Viking Cinderella 26 sep

 

Taubedagen Skansen 20 aug

 

Skärgårdsmässan 28 maj

 

Årsmöte Södra Latin 12 mars

 

Konsert i Andreaskyrkan, 17 okt

 

Kören uppträder på Taubekryssningen 2015

 

Taubekören framträder vid Skärgårdsmässan 23 maj

 

Taubekören i S:t Maria Magdalena kyrka