Aktuellt

Aktuellt

Här hittar du vad som händer det närmaste året: Konserter, föredrag, möten, resor och mycket annat. På grund av covid-19 pandemin kan program ändras eller ställas in. Titta fortlöpande på vår hemsidan. Under Aktuellt hittar du också vårt senaste medlemsbrev, senaste årsskrift och de varor du som medlem kan köpa till förmånligt pris. Dessutom senaste nytt om Taube i tidningar, TV och sällskapsliv.

Skapande skola
I etthunda år har Evert Taubes visor varit en viktig del i den svenska vistraditionen. Kanske de mest sjungna. Vi sjunger Taube på bröllop och begravnning, på födelsedagar och fester, i konserthus och sittande på en stenhäll i skärgården.
Så vill vi att det ska fortsätta. Därför har Gabriella Lindvall, lärare och sångerska, och Stefan Ström vistrubadur arbetat fram projektet ”Taube i en skapande skola”.
Skapande skola är ett statsunderstött projekt som ger skolor möjlighet att stärka sin samverkan med kulturaktörer. Läs mer!

Två gånger om året arrangerar vi en resa till Åland i samarbete med Vikingline. Dans. Föredrag. Quiz. Allsång. Underhållning. Mat och dryck. Sen går solen ner i havet.
Foto Carina Lernhagen Matz.