Aktuellt

Aktuellt

Här hittar du vad som händer det närmaste året: Konserter, föredrag, möten, resor och mycket annat. På grund av covid-19 pandemin kan program ändras eller ställas in. Titta fortlöpande på vår hemsidan. Under Aktuellt hittar du också vårt senaste medlemsbrev, senaste årsskrift och de varor du som medlem kan köpa till förmånligt pris. Dessutom senaste nytt om Taube i tidningar, TV och sällskapsliv.

Skapande skola
I ett hunda år har Evert Taubes visor varit en viktig del i den svenska vistraditionen. Kanske de mest sjungna. Vi sjunger Taube på bröllop och begravning, på födelsedagar och fester, i konserthus och sittande på en stenhäll i skärgården.
Så vill vi att det ska fortsätta. Därför har Gabriella Lindvall, lärare och sångerska, och Stefan Ström vistrubadur arbetat fram projektet ”Taube i en skapande skola”.
Skapande skola är ett statsunderstött projekt som ger skolor möjlighet att stärka sin samverkan med kulturaktörer. Läs mer!

28 – 29 augusti 2021
Bokbord på Stadsmuseets gård
Bokens Dag firas på Stadsmuseets gård vid Slussen den 28 – 29 augusti. De Litterära Sällskapen i Sverige är arrangör och Taubesällskapet har ett bokbord. Taube är också närvarande på scenen. Gabriella Lindvall och Stefan Ström underhåller.

3 – 4 oktober 2021
Sällskapets dygnskryssning till Åland
Vår traditionella dygnskryssning till Åland med Viking Lines Cinderella är planerad till den 3 och 4 oktober. Detaljer och pris är ännu inte bestämt. Men som vanligt blir det välkomstdrink, förstklassig underhållning, middag inklusive vin, öl, läsk och kaffe. Buffélunch dagen därpå. Boka dagarna nu! Program, artister, pris i nästa medlemsbrev.

Vecka 41
Äntligen årsmöte!
Sällskapets årsmöte gick inte att genomföra i Börshuset i våras. Nu planerar vi att anordna det under vecka 41. Lokalen blir då Södra latins aula på Södermalm. Kallelse och program kommer att gå ut efter nästa styrelsemöte i augusti.

10 november 2021
Taube och Adolphson
Olle Adolphson var kamrat med Sven-Bertil Taube och ofta på besök hos familjen Taube. Evert och unge Olle utvecklade en sällsam vänskap, inte bara vad gäller musik. Sång, musik och föredrag på Kristinehovs Malmgård på Södermalm. Tid 18 – 20. Detaljerat program i nästa medlemsbrev.

Två gånger om året arrangerar vi en resa till Åland i samarbete med Vikingline. Dans. Föredrag. Quiz. Allsång. Underhållning. Mat och dryck. Sen går solen ner i havet.
Foto Carina Lernhagen Matz.