Senaste nytt

Senaste nytt

 • Läs augusti månads medlemsbrev här. Allt om resan till Åland med Viking Cinderella och mycket annat. Klicka här!

 • TV om Taube till jul. Så här presenterar TV sin Taube-serie:
  “Dokumentärserie om trubaduren, kompositören, författaren och rumlaren. Evert Taube är sjöman och make, han är rolig, sorgsen, ett geni och en buffel. Han är ful och full, och vacker och jävlig och fortfarande kvar hos oss trots att han dog för snart 50 år sedan. Evert Taube finns innan den rörliga filmen finns, han växer upp med instrument, sedan stenkakor och sedan radio. Han går till havs och hamnar på Pampas i Sydamerika och blir så småningom vår tids första kändis. Riktigt, riktigt, riktigt stor megakändis. Men han är så mycket mer än bara känd och av kändisskapet blir han också bränd. Premiär december 2021.”
  Se ett smakprov här >

 • En hälsning från vår långcyklande medlem.
  ”Snart dags för take-off i Taubes fotspår. Det är tveksamt om Argentina och Chile tänker öppna dörren än på ett tag så det blir en något reducerad Taube-resa utan Sydamerika eller Australien. Jag startar med en halvmara på  lördag, Taubeloppet (Flatön), och cyklar därefter via välkända Taubemiljöer som Uddevalla, Göteborg, Onsala, Falkenberg, Mönsterås och Sjösala. Jag avslutar första delen med Stockholm Halvmarathon.
  Därefter blir det, om Europa fortfarande är öppet, en cykeltripp från Barcelona till Rom via Antibes, Nice, Colla Bellas höjd, Sanremo och Genua. Jag har dessutom reseledaruppdrag i samband med löarresor i USA i höst och då blir det även besök i Baltimore och New York.
  Med vänliga hälsningar,
  Anders Forselius
 • Den planerade seglingen med Star Flyer i oktober har dessvärre ställts in. Rederiet vågar inte börja seglingarna i Medelhavet eftersom restriktioner i hamnarna kan ändras med mycket kort varsel. De drygt fyrtio som bokat seglingen erbjuds istället samma segling i april 2022 eller återbetalning av avgiften.
 • Läs juni månads nyhetsbrev, Klicka här!
 • Coronarestriktionerna har lättat och Taubesällskapet planerar för sensommar och höst, klicka här.
 • Gabriella Lindvall och Stefan Ström har i samarbete med Taubesällskapet producerat en njutbar halvtimme med Taubemusik. Den finns på YouTube klicka här.
 • Läs maj månads nyhetsbrev, klicka här!
 • Svenska Akademien har nyutgivit Evert Taubes bok Vallfart till Trubadurien och Toscana i serien Svenska klassiker. Läs mer!
 • Stiftelsen Evert Taubes värld har en facebook-sida med intressant material.  Läs mer!