Butik

Butik

Taubesällskapet har ett urval av föremål, visböcker, klubbmärken, skivor och böcker till försäljning. Beställ med epost till: info@taubesallskapet.se. Våra innehållsrika årsskrifter finns också att köpa. Läs mer!

Presentkort - ett års medlemskap

Visste du att Taubesällskapet har tagit fram ett vackert presentkort? En fin gåva till en vän. Presenten är ett års medlemskap i Taubesällskapet och ger tillgång till alla sällskapets aktiviteter: visaftnar, föredrag, allsång, resor och så naturligtvis årsskriften. Priset är det samma som din årsavgift: 250 kr

Vallfart till Trubadurien och Toscana

Författare Evert Taube

Texten publicerades först som en serie artiklar från en reportageresa och utgavs i bokform 1957. Boken intar en särställning i Taubes produktion och är hans mästarprov som prosaförfattare och översättare – en resa i tid och rum, en lärd men samtidigt lekfull och lustfylld berättelse om den tidiga medeltidens trubadurlyrik i södra Frankrike. Förord av Ellen Mattson. Introduktion, kommentarer och ordförklaringar av David Anthin. Nyutgiven 2020 av Svenska Akademien i serien Svenska klassiker..

Specialpris för Taubesällskapets medlemmar: 100 kr plus porto.Tallrik Sjösala


Skapades av formgivaren Jan-Olof Landqvist i samband med en utställning om Astri Bergman Taube som konstnär på Gustavsbergs Porslinsmuseum. För medlemmar i Taubesällskapet,

Pris: 695 kr plus porto.

Så länge skutan kan gå

Sven-Bertil Taubes unika inspelning med Norrköpings Symfoniorkester från 2017. Producent , dirigent och arrangör är Peter Nordahl. Han fick Sjösalapriset samma år. Två vinylskivor.

Pris: 100 kr plus porto.

Sällskapets årsskrifter

Varje år sedan 1979 har sällskapet givit ut en innehållsrik årsskrift med olika infallsvinklar på Evert Taubes skapande. En förteckning över årsskrifterna och pris finns här.
Förra årets årsbok hette Konstnären Evert Taube och var skriven av Maria Taube, intendent på Moderna museet och barn till Ellinor.

50 och en visa till gitarr

En liten sångbok i fickformat med text och ackord. Innehåller de 51 mest älskade Taubevisorna som. Calle Schewens vals, Fritiof och Carmencita, Dansen på Sunnanö

Pris: 50 kr plus porto.

Evert Taube - Livet som konst, konsten som liv

Författare Mikael Timm

Den första stora biografin brukar den kallas. 617 innehållsrika sidor. Den är slut på förlaget sedan länge, men vi har några exemplar kvar. Passa på!

Pris: 350 kr plus porto.

Glimtar från mina arbetsår med Evert Taube

Författare Inga-Britt Fredholm

Inga-Britt Fredholm samarbetade med Evert Taube i tio år mellan åren 1962 och 1972. Hon var hans ”litterära sekreterare” och med på många resor. Denna mycket personliga bok bygger på brev och dagboksanteckningar.

Pris: 100 kr plus porto.

Evert Taube och musiken

Författare Göran Gynne

 Göran Gynne, under många år ordförande i Taubesällskapet, har skrivit en utförlig biografi. Till den har fogats texter och noter till 53 av Taubes mest älskade visor.

Pris: 100 kr plus porto.

William Clauson tolkar Taube

Serenaden i Prästgatan heter en CD där William Clauson tolkar Taube. Den svenskamerikanska vissångaren blev mycket uppskattad på båda sidor av Atlanten. Han avled 2007. Nu har hans söner Patrik och Juanito tagit fram en ny upplaga av hans bästa skiva.

Pris: 50 kr plus porto.

Evert Taube – Mellan himmel och jord

Två visböcker med 113 Taubevisor. Både de kända och ett antal mindre kända. Texter, noter och ackord. Dessutom ett långt förord av Per-Evert Taube, Evert Taubes äldste son.

Pris för båda böckerna 100 kr plus porto.

Evert Taube i Göteborgs Handels och Sjöfartstidning

Redaktör Pia Schmidt de Graaf.
Fotograf Håkan Berg

Evert Taube skrev sin första artikel i Göteborg Handels och Sjöfartstidning redan 1917. Den sista den 26 september 1967. Pia Schmidt de Graaf, som var med och skapade Taubearkivet vid Göteborgs universitet, har valt ut 22 artiklar som hon kommenderar.

Artiklarna visas i faksimil med Taubes teckningar.

Pris: 100 kr plus porto

Sjösalatoner

19 sånger av Evert Taube med text, noter och ackord. Visorna är grupperade och kommenterad: I skärgården, På västkusten, I Italiens sköna land, I Latinamerika, I kungliga huvudstaden, Upp till dans och Kärlek till små och större kvinnor. Stort format.

Pris: 50 kr plus porto.

Nya vägvisaren till Litterära skyltar i Stockholm

Vid Prästgatan 39 i Gamla Stan i Stockholm finns en skylt som berättar om Evert Taube och om hans ”Serenaden i Prästgatan”. Boken berättar om bakgrunden till visan och om 52 andra litterära skyltar i Stockholm, från Carl Jonas Love Almquist till Per Wästberg.

Pris: 50 kr plus porto.

Taubesällskapets märke

Broderat märke, format 6×5 cm,
för mössa, kavaj, tröja.

Pris 20 kr plus porto.